Hamilton dreigt bij start GP China te worden teruggezet

Rotterdam, 5 okt. De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton dreigt bij de start van de Grote Prijs van China, zondag in Shanghai, tien plaatsen te worden teruggezet. Dat gebeurt wellicht als hij schuldig wordt bevonden aan de aanrijding tussen Mark Webber (Red Bull) en Sebastian Vettel (Toro Rosso) afgelopen zondag in de GP van Japan. Nieuw bewijsmateriaal op de website Youtube leidde tot een nieuw onderzoek in de zaak. Op het moment van de crash lagen Webber en Vettel respectievelijk op de tweede en derde plaats. De crash betekende voor beiden het einde van de race. McLaren-coureur Hamilton kan zondag wereldkampioen worden, als hij voor teamgenoot Fernando Alonso eindigt en WK-punten verzamelt. Kimi Raikkonen (Ferrari) was vandaag de snelste bij de trainingen in China, voor Alonso, Felipe Massa (Ferrari) en Hamilton.