Gouden Griffel

kinderboekenbal. amsterdam, 2okt 2007. foto Maarten van Haaff Kinderboekenweek Kinderboekenbal kinderen boeken Haaff, Maarten van

Dinsdagavond werd de kinderboekenweek geopend met het kinderboekenbal. Dit jaar is het thema geheimen, mysteries en verborgen zaken. Veel kinderen op het bal droegen maskers. Tijdens het feest werd de Gouden Griffel uitgereikt aan kinderboekenschrijfster Marjolijn Hof. De Gouden Griffel is een prijs voor het beste boek. Hof schreef Een kleine kans. De jury vond haar boek zo mooi omdat ‘er geen woord teveel in staat’. Een kleine kans gaat over Kiek die haar vader kwijt is. Kieks vader is arts in een oorlogsgebied. Hij is verdwenen en niemand kan hem vinden. Kiek is heel bang dat haar vader doodgaat.

De kinderboekenweek loopt door tot 13 oktober. (foto: Maarten van Haaff)

Wat is jouw lievelingsboek? E-mail naar kinderpagina@nrc.nl