een weekeinde vol sport

Snookerwedstrijden duren vaak lang, erg lang. Maar niet morgen. Acht van ’s werelds beste snookeraars spelen een eendaags toernooi met een knock-outsysteem om de Pot Black Cup. Pot Black, een snookerwedstrijd bestaande uit één frame, was eind jaren zestig enorm populair. Het was zelfs een van de best bekeken programma’s van de BBC en speelde een grote rol bij de ontwikkeling van het snooker. Na een aantal jaren afwezigheid spelen de snookerprofs sinds 2005 elk jaar een Pot Black-toernooi.

Pot Black, BBC 1, zat 14.00u www.worldsnooker.com/ tournament_home-88

Weer een vroegertje voor de Formule 1-fans dit weekeinde: de uitzending van de Grand Prix van China begint om 7.55 uur. En Lewis Hamilton kan wereldkampioen worden. Gelukkig houdt RTL 7 rekening met mensen die op zondagochtend liever wat langer in bed blijven liggen: om 13.55 uur is de herhaling.

Formule 1 GP China, RTL 7, 7.55u (race). Herh: 13.55u www.formula1.com

Een keur van tennisveteranen komt de komende dagen in actie op de Alex Tennis Classics in Eindhoven. De (uitverkochte) partij tussen Björn Borg en John McEnroe van vanavond spreekt het meest tot de verbeelding. Wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen kan morgen een samenvatting bekijken op RTL 4. Aansluitend een live verslag van de partijen Sergi-Bruguera-Richard Krajicek en Henri Leconte-Björn Borg. Zondag is de finale.

Alex Tennis Classics, RTL 4, zat vanaf 12.30u. en zon 13.30u (o.a. finale) www.tennisevents.nl

Vanavond in het Sportjournaal aandacht voor de rugbyers van Fiji. De eilandbewoners plaatsten zich verrassend voor de kwartfinale van de WK in Frankrijk. De wedstrijden zijn morgen en zondag vanaf 14.45 en 20.45 uur live te zien op TV5 Europe.

Sportjournaal, Ned 3, vrij 22.30u, www.rugbyworldcup.com

Terwijl de directe concurrenten een zware week met Europees voetbal achter de rug hebben, begint Feyenoord zondag fris aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. AZ gaat op bezoek bij FC Groningen.

Voetbal: eredivisie samenvattingen, RTL 4, zat 21.55u en zon 19.00u