Edisons voor Eric Vloeimans en Wende Snijders

HILVERSUM. Eric Vloeimans, Michael Brecker, Silje Nergaard, Wende Snijders en Weather Report hebben een Edison Jazz/World Award 2007 gewonnen. Dat heeft de Edison Stichting gisteren bekendgemaakt. De prijzen worden op 6 november uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World Music Awards gala in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Eric Vloeimans wint zijn Edison in de categorie Jazz Nationaal voor zijn album Gatecrashin. De begin dit jaar overleden Michael Brecker valt met zijn album Pilgrimage ook in de prijzen en ontvangt een Edison in de categorie Jazz Internationaal. De Noorse zangeres Silje Nergaard ontvangt de prijs in de nieuwe categorie Jazz Vocaal voor het album Darkness Out Of Blue. Zangeres Wende Snijders krijgt haar tweede Edison, dit keer in de categorie World, voor haar album La Fille Noyee. De dvd Live at Montreux (1976) van Weather Report wordt beloond in de categorie dvd. De winnaar van de Jazzism Publieksprijs wordt medio oktober bekendgemaakt. (ANP)