Draagt

IJsbrand in zijn outfitFoto Jørgen Krielen © Jorgen Krielen / Amsterdam, 03-10-2007 / IJsbrand Swijnhuisen Krielen, Jorgen

een spijkerbroek met opgestikte zakken, een ruitjeshemd, een ketting van een skatemerk (HAWK), een sleutelhanger met een schoolfoto van hemzelf, fiets- en huissleutel en twee hondenpenningen (‘Woody’ en ‘Indy’, van de buurman gekregen, zelf heeft hij twee poezen), gymschoenen.Koopt

meestal kleren met z’n moeder. Af en toe haalt ze dingen voor ’m zonder dat hij erbij is. Vroeger ging dat soms mis, maar nu weet ze wel zo’n beetje wat hij mooi vindt. De spijkerbroek is net nieuw. Hij had in een televisieserie een jongen gezien met zo’n broek en vond hem heel mooi. Toen heeft hij aan zijn moeder gevraagd of hij er ook zo één mocht kopen. Hij draagt altijd dezelfde gymschoenen van het merk ‘Vans’. Net als zijn vader. Die heeft ook altijd Vans.Wil

soms ‘s morgens een andere bloes aan dan zijn moeder voor hem heeft klaargelegd. Dat vindt ze heel irritant, want dan gaan zijn broer en zus ook zeuren dat ze iets anders aan willen en dan komen ze bijna te laat op school.Hockeyt

als hij een wedstrijd heeft in zijn clubkleren. Trainen doet hij in een T-shirt, een broek, scheenbeschermers en een bitje (om je tanden te beschermen). Er zit één jongen in z’n team met een heel mooi trainingspak van een duur merk. Daar is hij een beetje jaloers op. Hij zou ook wel zo’n pak willen, maar dan wel in een andere kleur.Heeft

een hekel aan broeken met wijde pijpen en aan T-shirts met zo’n irritant, kriebelend lipje in je nek.Vindt

dat iedereen zelf mag weten wat hij aan trekt en dat kleren niet zo belangrijk zijn. In zijn klas worden eigenlijk nooit nare opmerkingen gemaakt over wat anderen aan hebben. Als het wel een keer gebeurt wordt zijn juf boos en gaat ze er meteen iets over zeggen in de groep. Ze is daar heel streng op.

Vind jij kleren wél heel erg belangrijk? Mail naar kinderpagina@nrc.nl