Dit weekeinde volop zon

Het blijft voorlopig rustig herfstweer onder invloed van een hogedrukgebied dat nabij Nederland ligt. Dit weekeinde is er veel zon te verwachten, volgende week komen meer wolkenvelden voor. Verlopen de nachten af en toe vrij koud, overdag is het aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Ook komende nacht koelt het weer flink af. In het binnenland daalt de temperatuur naar 5 tot 6 graden. Er ontstaan opnieuw enkele mistbanken, die morgenochtend nog een tijdje kunnen blijven hangen. In de tweede helft van de ochtend zullen die echter zijn opgelost en dan schijnt de zon flink. Daarbij steekt er een hooguit matige oostelijke wind op, rond kracht 3. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15 graden in het noordelijk kustgebied tot 18 in Noord-Brabant.

Zondag ligt een hogedrukgebied waarschijnlijk boven het noorden van het land. Dit zorgt voor veel zon. Na het optrekken van enkele mistbanken schijnt de zon ’s ochtends al volop en dat blijft in de middag zo. Er zullen dan weinig stapelwolken ontstaan. Een opnieuw vrij koude nacht wordt gevolgd door een zachte zondagmiddag met maximaal 16 graden, in het zuiden plaatselijk 18. De wind is oost en hooguit matig, kracht 3.

Maandag wordt de lucht vochtiger, als de wind het noorden opzoekt. Dat betekent aanvoer van meer wolkenvelden vanaf de Noordzee, maar het blijft waarschijnlijk droog.