Diskwalificatie van tennisser Koubek

Diskwalificatie van tennisser Koubek

METZ. Stefan Koubek is gisteren in de tweede ronde van het tennistoernooi in Metz gediskwalificeerd. De Oostenrijker schold er in zijn partij tegen de Fransman Sebastien Grosjean zó op los dat ATP-supervisor Thomas Karlberg de umpire de opdracht gaf Koubek van de baan te sturen. De 30-jarige Koubek leidde in de beslissende derde set met 4-2. Koubek wond zich vreselijk op over een discutabele beslissing. Even voor het incident had de arbiter ook nog ingrepen door een uitgegeven bal van Grosjean alsnog goed te keuren. Koubek staat bekend als een opgewonden standje. Bij de Franse Open op Roland Garros kreeg hij in 2000 een hoge boete nadat hij in een woede-uitbarsting per ongeluk een ballenjongen met zijn racket had geraakt. (ANP)