Chili: weduwe en vijf familieleden Pinochet zijn gearresteerd

Chili: weduwe en vijf familieleden Pinochet zijn gearresteerd

Santiago. De weduwe en vijf kinderen van de voormalige Chileense dictator Augusto Pinochet zijn gisteren gearresteerd op verdenking van verduistering van overheidsgeld. De arrestatie was het gevolg van de in totaal 23 arrestatiebevelen die de Chileense rechter Carlos Cerda gisteren heeft uitgevaardigd. De rechter onderzoekt een zaak waarin Pinochet ongeveer 27 miljoen dollar zou hebben verduisterd met de hulp van de in Washington gevestigde bank Riggs. Generaal Pinochet, die van 1973 tot 1990 Chili met harde hand regeerde, overleed in december 2006 voordat hij terecht kon staan op verdenking van corruptie en mensenrechtenschendingen. Meer dan 3.000 mensen zijn vermoord of verdwenen tijdens zijn militaire regime. (AP, BBC)