Boomplantdag in Brazilië

De Mata Atlântica, het Atlantisch regenwoud langs de Braziliaanse kust, moet volgens de Braziliaanse overheid weer stilaan in oude glorie worden hersteld. Samen met ambassadeur Clifford Sobel gaven Amerikaanse zakenlieden van zo’n vijftig bedrijven eergisteren het startschot. De managers, werkzaam in Brazilië, plantten in het kader van een vrijwilligersproject de eerste vijftig bomen in een park aan de rand van Sao Paulo.

Om het Atlantisch regenwoud van zijn ondergang te redden zullen in totaal 5000 nieuwe bomen – bestaande uit tachtig inheemse boomsoorten – worden geplant, verspreid over een gebied van zo’n 3000 hectare.

Het Atlantisch regenwoud is een van de meest bedreigde natuurgebieden ter wereld. Door de bouw van suiker- en koffieplantages – en later de verstedelijking – verliest het woud al eeuwen langzaam terrein. Op dit moment zou nog slechts 8 procent van de originele omvang zijn overgebleven.