Bewoners van Almere krijgen glasvezelnetwerk

Rotterdam, 5 okt. Alle woningen in Almere worden binnen 2,5 jaar aangesloten op een glasvezelnetwerk. Daarmee wordt Almere de eerste grote stad van Nederland met deze supersnelle internetverbinding voor alle inwoners, zei een woordvoerder van KPN gistermiddag.

”Wij zijn de eerste gemeente die helemaal wordt verglaasd”, zei burgemeester Annemarie Jorritsma. Het glasvezelnetwerk wordt al aangelegd in nieuwe wijken zoals Almere Poort, maar ook de bestaande wijken komen aan de beurt.

Voor de ruim 180.000 Almeerders betekent dit dat zij straks supersnel kunnen internetten. Het oudste stadsdeel, Almere Haven, is eind van dit jaar als eerste aan de beurt.

Alle gemeentelijke gebouwen, onderwijs- en maatschappelijke instellingen en bedrijventerreinen in de gemeente Almere hebben nu al toegang tot het snelle glasvezelnetwerk. Het bedrijf Reggefiber gaat de glasvezels in Almere aanleggen en KPN levert de bijbehorende diensten aan de gemeente.