Aanmeldtermijn voor bieding ABN gesloten

Het bod van het bankentrio op ABN Amro liep vanmiddag af. Binnen vijf dagen zullen de drie banken bekendmaken of ze het bod gestand doen of verlengen. Gisteren liep het bod van het Britse Barclays al af.

Ook Barclays heeft enkele dagen om de aandelen die zijn aangemeld te tellen. Verwacht wordt dat de Britse bank daar snel klaar mee zal zijn. Het bod van Barclays ligt ruim 10 miljard euro onder de bieding van het trio en de meeste aandeelhouders zullen kiezen voor het hoogste bod. Bovendien bieden Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander vooral contanten, terwijl Barclays met name in eigen aandelen wil betalen. Het consortium heeft rond de 71 miljard euro over voor de bank. Het wil ABN Amro opsplitsen in drie stukken waarbij de Nederlandse activiteiten grotendeels naar Fortis gaan.

Op het Damrak steeg het aandeel Fortis gisteren en vandaag fors. Rond het middaguur stond Fortis 3,3 procent hoger op 22,79 euro. Fortis is nog bezig met een aandelenemissie van 13 miljard euro. Santander maakte deze week bekend dat haar aandeel in de financiering rond is. De Spaanse bank neemt de ABN Amro-dochters in Brazilië (Banco Real) en Italië (Antonveneta) over.

Tweedy, Browne: pagina 15