7 Aftellen

Is jouw tijd nabij? kerkhof

Doodsklok

www.deathclock.com

Tien, negen, acht... en dan wordt er geproost. Op het nieuwe jaar of op de winnaar, maar in ieder geval op iets feestelijks. Zo niet bij het aftellen van jouw persoonlijke doodsklok. Met eenvoudige criteria berekent deze het aantal seconden dat je nog rest. Als een vriendelijke herinnering aan je sterfelijkheid en aanmoediging niet te veel seconden te verspillen. Het is een verre van exacte wetenschap, want erfelijkheidsfactoren en onvoorziene omstandigheden worden niet meegerekend. Dat blijkt ook uit de reacties over oma’s die al vredig onder de zoden zouden moeten liggen, maar nog blaken van gezondheid. Of de lijst van beroemdheden die voortijdig zijn overleden en er dus niet bij waren voor hun ‘final countdown’. Mocht je het willen winnen van de klok, bekijk dan de links die je voorgeschoteld krijgt ter verbetering van je levensverwachting. Liegen over je leeftijd kan natuurlijk ook. (LdH)

Met bijdragen van Leonieke den Heten, Carola Janssen, Janna Laeven en Irene de Vette