1 Spel

Wat voor type vind jij Frank? Wie is het, maar dan subjectief MB, adviesprijs 24,95 euro

Wie is het, maar dan subjectief

MB, adviesprijs 24,95 euro

Bordspellen verdienen een tweede leven. Wie heeft er niet oude Jumbospellen in de kast, die nooit meer worden afgestoft omdat ze te saai of te simpel zijn. Zonde! Je kunt een spel zo spannend maken als je zelf wilt. Neem Wie is het? van MB, waarin de spelers moeten achterhalen welke van de 24 gezichten de ander verborgen houdt. Dat gebeurt normaal door objectieve vragen, maar na ‘heeft hij een bril?’ en ‘is zijn neus nogal groot?’ ben je er al achter wie je moet hebben.

Maak het lastiger door subjectieve vragen te stellen. Daarmee leer je ook nog eens een hoop over de mensenkennis van je tegenspeler. Met vragen als ‘draagt hij een strakke of een wijde boxershort?’, ‘houdt hij van koken?’, ‘durf je hem de weg te vragen als je hem op straat tegenkomt?’ of ‘is hij bang in het donker?’ kom je erachter of je op een lijn zit als het om uiterlijkheden gaat. Misschien vind jij Victor helemaal geen engerd, maar juist een wat verlegen oudere man, terwijl je tegenspeler hem direct afschrijft als creep. Hoe langer je speelt, hoe bizarder de vragen. Vooral leuk met een goede borrel ernaast. (JL)