Westland helpt bij huisvesting seizoenarbeiders

Rotterdam, 4 okt. - De gemeente Westland wil werkgevers helpen bij het huisvesten van vijf- tot tienduizend Oost-Europese seizoenarbeiders door containerwoningen te laten plaatsen. Ook moet het worden toegestaan leegstaande panden op erven te gebruiken als onderkomen. Het huidige bestemmingsplan staat dit niet toe. De gemeente wil middels een vergunningstelsel de kwaliteit van de woningen waarborgen. Daarnaast is het college op zoek naar een geschikte plek voor mobiele containerwoningen. Het gaat om een pilot van vijf jaar. Is het een succes dan moet het project uitgebreid worden. Werkgevers, uitzendbureaus en lokale politici reageren positief op het voorstel. ”Wij koesteren onze seizoenarbeiders en streven er altijd naar kwalitatief hoge opvang te bieden. Dit besluit zou dat vereenvoudigen,” zegt een woordvoerder van ondernemingsorganisatie Glaskracht Westland.