The Diving Bell

The Diving Bell Met één oog bekijkt Jean-Dominique Bauby de wereld. De ooit zo snelle levensgenieter is door een beroerte getroffen en volkomen verlamd. Op dat ene oog na. Met wederzijds engelengeduld leert een verpleegster hem een knipoog-taal, waarmee hij zijn memoires zal weten te schrijven. In The Diving Bell and the Butterfly van Julian Schnabel zien we de herinneringen aan zijn eerste vrouw, zijn minnares en zijn vader. Regie: Julian Schnabel. Met: Mathieu Amalric, Max von Sydow, Anne Consigny. In: 14 bioscopen. The Diving Bell and the Butterfly (2007) Scene uit film Scaphandre et le papillon, Le (2007) 1996-98 AccuSoft Inc., All right

Met één oog bekijkt Jean-Dominique Bauby de wereld. De ooit zo snelle levensgenieter is door een beroerte getroffen en volkomen verlamd. Op dat ene oog na. Met wederzijds engelengeduld leert een verpleegster hem een knipoog-taal, waarmee hij zijn memoires zal weten te schrijven. In The Diving Bell and the Butterfly van Julian Schnabel zien we de herinneringen aan zijn eerste vrouw, zijn minnares en zijn vader.

Regie: Julian Schnabel. Met: Mathieu Amalric, Max von Sydow, Anne Consigny. In: 14 bioscopen.