Televisie Film van de dag

Hugh Grant en Sandra Bullock in Two Weeks Notice (Marc Lawrence, 2002, VS). From left to right: HUGH GRANT and SANDRA BULLOCK star in Castle Rock Entertainment's romantic comedy TWO WEEKS NOTICE, distributed by Warner Bros. Pictures. © 2002 Warner Bros. - U.S., Canada, Bermuda & Bahamas. © 2002 Village Roadshow Films (BVI) Limited - All Other Territories (All Rights Reserved-Used by Permission). PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION Reed, Eli

Two Weeks Notice. Hoe modern een romantische komedie ook is, er wordt altijd een soort tijdloosheid nagestreefd. Zo komt de nadruk thematisch op de kern van het genre: het onderzoeken van het mysterie van wat psychologen wel interpersoonlijke attractie noemen. Een manier om dat gevoel van tijdloosheid te bereiken is het gebruik van standards, de klassieke liedjes die werden geschreven door componisten/tekstschrijvers als George Gershwin, Jerome Kern, Irving Berlin, Cole Porter en Rodgers & Hart. Zij schreven vaak romantische en geestige liedjes over de liefde in al haar verschijningsvormen. In Two Weeks Notice horen we versies van standards die gezongen worden door artiesten die hip waren in 2002. Norah Jones zingt het nummer The Nearness of You en Michael Bublé het swingende Come Fly With Me, bekend geworden door de uitvoering van Frank Sinatra. (Marc Lawrence, 2002, VS), Net 5, 20.30-22.25u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg