Studentencorps Delft krijgt straf

De Technische Universiteit Delft legt het Delftsch Studenten Corps (DSC) financiële sancties op wegens wangedrag tijdens ontgroeningen van het corps dit jaar. Dat heeft het college van de TU Delft gisteren bekendgemaakt. De TU Delft heeft onderzoek gedaan naar de groentijd bij het DSC naar aanleiding van een bezorgde brief van een vader van een eerstejaars van het DSC in nrc.next. Uit dat onderzoek is gebleken, aldus de TU Delft, „dat een aantal studenten het slachtoffer is geworden van fysiek geweld en vergaande vernedering”. De TU gaat de beurzen die de bestuursleden van het DSC krijgen als vergoeding voor hun werk voor de vereniging terugbrengen met eenderde. Dat is een korting van ongeveer dertigduizend euro. Pas als blijkt dat er afdoende maatregelen zijn genomen om misstanden tijdens de groentijd in de toekomst te voorkomen, zal de subsidie voor de bestuursleden volgend jaar worden hervat. (NRC)