Slordig Real speelt gelijk dankzij Van Nistelrooy

Real Madrid heeft het tweede duel in groep C van de Champions League met 2-2 gelijk gespeeld bij Lazio Roma. Ruud van Nistelrooy scoorde beide Madrileense doelpunten, Goran Pandev deed hetzelfde voor de Romeinen.

Real begon met drie Nederlandse spelers, die allemaal een aandeel hadden in het eerste doelpunt. Nadat Lazio in het begin een paar keer gevaarlijk was geweest door slordigheden van de Real-verdediging, werd bij de eerste serieuze Spaanse uitbraak Arjen Robben gevloerd aan de linkerkant. Wesley Sneijder draaide de vrije trap scherp het Italiaanse strafschopgebied in, waar Van Nistelrooy zijn linkerscheenbeen tegen de bal zette, die in de linkerhoek verdween: 0-1.

Na het vroege doelpunt hield Real Madrid aanvankelijk het beste van het spel, zonder tot groots voetbal te komen. Hoewel de ploeg in de Spaanse competitie bovenaan staat (met 16 punten uit 6 wedstrijden) was coach Bernd Schuster tot nu toe niet tevreden over het spel van zijn grondig gerenoveerde ploeg. Vanaf het begin bleek Real tegen Lazio te veel georiënteerd op de linkerkant, waar Robben nog ritme en timing miste.

Een groter probleem voor Real was de slordige opbouw van de verdedigers. Lazio Roma vatte er moed door en kreeg kansen. De gelijkmaker was in de 32ste minuut een logisch gevolg. Zauri passte fraai op Stendardo, die diagonaal doorkopte op Pandev. De 24-jarige Macedoniër knalde de bal uit de lucht met links prachtig in de linkerbovenhoek.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. In de 61ste minuut zette Raul met de buitenkant van de fluwelen linkervoet Van Nistelrooy alleen voor het doel. Uiterst kalm maakte de spits een schijntrap, waardoor keeper Ballotta viel en de bal over zich heen zag gaan: 1-2. Maar in de 75ste minuut leed Real opnieuw slordig balverlies in de verdediging. Pandev kreeg de bal en schoot tussen twee verdedigers raak: 2-2. In de slotfase schoot invaller Royston Drenthe nog rakelings naast.

In het andere duel in groep C verloor Werder Bremen thuis met 3-1 van Olimpiakos Piraeus. In groep A was de thuisnederlaag van Liverpool tegen Olympique Marseille (0-1) opvallend. In groep B won Chelsea, waar Ajax-coach Henk ten Cate als nieuwe veldtrainer wordt genoemd, met 2-1 bij Valencia. Schalke won uit bij Rosenborg met 2-0. In groep D verloor AC Milan met 2-1 bij Celtic.