Radio Voorkeur

Napels. Jacob Gelt Dekker is te gast in Napels, het live interviewprogramma waarin aan de hand van een fictieve sterfdatum van de gast wordt gesproken over wat hij of zij tot die tijd nog zou willen doen. Multimiljonair Gelt Dekker staat bekend als de weldoener van Curaçao, maar kreeg het recentelijk aan de stok met de ambtenarij op het eiland. Radio 5, 20.00-21.00u.

Hoe?Zo! Je bent in gesprek met iemand, gewoon in het Nederlands. Maar plotseling stap je over op het Engels. Hoe gebeurt dat? Hoe schakel je van het ene woordenboek over naar het andere? En hoe leer je eigenlijk een tweede taal? Een gesprek met Janet van Hell, docent orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Radio 5, 21.00-22.00u.

Casa luna. Wijnand Stomp is dé Anansi-verteller van Nederland. Vandaag, op Werelddierendag, opent in het Tropenmuseum in Amsterdam de expositie De spin Anansi - een web van verhalen en beelden. Wijnand Stomp vertelt over het belang van het vertellen van deze oeroude verhalen uit Ghana en het Caraïbisch gebied. Radio 1, 0.00-1.00u.