Mist en zon

De komende dagen zal het ’s ochtends vaak nevelig en mistig zijn, maar breekt vooral in de middag de zon af en toe door. Verder blijft het droog en overdag vrij zacht.

’s Nachts wordt het juist wat kouder. Volgens de weersverwachtingen van eerder deze week zou het droog zijn gebleven, maar gisteren kwam het op sommige plaatsen tot plensregens en onweer. In Apeldoorn bijvoorbeeld viel liefst 28 millimeter. De boosdoener was een lagedrukgebiedje dat op het laatste moment van koers veranderde en pal over Nederland trok.

Vanaf morgen bepaalt een hogedrukgebied boven Denemarken het weer. Dat houdt regenstoringen en lagedrukgebieden op afstand.

Vanavond en vannacht is het droog en komen enkele opklaringen voor, maar later krijgt het noorden weer veel bewolking en misschien een spat regen. Bij weinig wind kunnen opnieuw (dichte) mistbanken ontstaan, de meeste mist waarschijnlijk in de zuidelijke provincies.

Landinwaarts koelt het vannacht tot minimaal 5 of 6 graden af.

Morgen lost de regionale mist in de tweede helft van de ochtend op. Er blijft wel veel laaghangende bewolking over, maar vooral in het zuiden kunnen enkele bredere opklaringen ontstaan. Op een enkel buitje in de noordelijke provincies na, blijft het droog.

Het wordt ongeveer 17 graden met een hooguit matige noordelijke wind, kracht 3. In het weekeinde krijgt de zon meer ruimte. Het wordt dan 17 à 18 graden.