Met de hand

Digitaal ontwikkelingswerk

Het ANP noemt het een ‘digitaal ontwikkelingsproject’: een foto bestellen van je naam, handgeschreven in het zand van een strand in Kenia. De Nederlandse ondernemer Pim Bottenberg begon de site strandnaam.nl om Keniaanse vrienden te helpen. Moses Onoo en zijn familie schrijven op verzoek teksten in het zand van Bamburi Beach bij Mombasa. De boodschap wordt met een digitale camera vastgelegd en gemaild. De naam in het zand kost tien euro; dan krijg je wel een secuur platgestreken reepje zand waarin in keurige blokletters leesbaar je naam wordt gebeiteld, én je helpt er acht Keniaanse families mee. Bottenberg regelde in Kenia een camera en gaf les in fotograferen en internetten. Via een internetcafé gaan de foto’s naar Nederland. „Wie had gedacht dat deze arme mensen geld zouden verdienen met internet?”, aldus Bottenberg.

Olga van Ditzhuijzen

Laat je naam in het zand schrijven op www.strandnaam.nl

    • Olga van Ditzhuijzen