Jean Sibelius

Jean Sibelius De ZaterdagMatinee begint aan een concertserie die is gewijd aan de Finse componist Jean Sibelius, vijftig jaar geleden overleden. Zeven symfonieën en vier andere grote werken worden omlijst met muziek van componisten die door hem zijn beïnvloed. Zo dirigeert Jaap van Zweden voorafgaande aan Kullervo het nieuwe Fastlandet van Klas Tostensson. Om 13u30 een inleiding van Tomi Mäkelä. ZaterdagMatinee: 6 okt. 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Rechtstreeks en 9 okt 20u op Radio 4. Foto Chester Novello Sibelius FOTO: Chester Novello Novello, Chester

De ZaterdagMatinee begint aan een concertserie die is gewijd aan de Finse componist Jean Sibelius, vijftig jaar geleden overleden. Zeven symfonieën en vier andere grote werken worden omlijst met muziek van componisten die door hem zijn beïnvloed. Zo dirigeert Jaap van Zweden voorafgaande aan Kullervo het nieuwe Fastlandet van Klas Tostensson. Om 13u30 een inleiding van Tomi Mäkelä.

ZaterdagMatinee: 6 okt. 14u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Rechtstreeks en 9 okt 20u op Radio 4.