Internet Weblog van de dag

Fatma Koser Kaya

Brandbrief. Het loopt straks fout met de belastingheffing bij de DGA’s, de directeuren/eigenaar van eenmans-bv’s. Dat schrijven alle toonaangevende beroepsorganisaties van belastingadviseurs en accountants (op één na) in een brandbrief aan het kabinet. Zij willen deze DGA’s laten kiezen hoe hun salaris wordt belast. Dat meldt weblog Geld van Aertjan Grotenhuis. Hij blogt verder: „Vorig jaar rond deze tijd regelde de Tweede Kamer een overheveling van de loonbelasting naar de inkomstenbelasting. Vervolgens gebeurde er helemaal niets tot september dit jaar. Pas op 3 september ontvingen de betrokkenen DGA formulieren; op 11 september gaf het ministerie van Financiën beperkte instructies voor het invullen ervan. Vóór 21 september moest de fiscus ze terug hebben. Na protesten van D66-Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya verleende staatssecretaris Jan Kees de Jager enkele dagen uitstel. Die zijn inmiddels verstreken. Zelfs de Belastingdienst weet nog niet voor alle gevallen hoe het formulier moet worden ingevuld. Inmiddels is uitgelekt dat alle DGA’s vóór 1 december 2007 een negen pagina’s tellende aanvullende vragenlijst moeten invullen. Dat moet handmatig gebeuren want een elektronische versie is pas eind volgend jaar beschikbaar.”

Voor meer informatie over belastingen: nrc.nl/geld