Half Nelson

Half Nelson Dan Dunne is een leraar die zich tot het uiterste inzet voor de leerlingen van zijn zwarte klas, die hen echt iets probeert te leren over de sociale geschiedenis van Amerika, niet alleen wat in de schoolboekjes staat, en die daarbij ook nog de meisjes van het basketbalteam coacht. Hij is alleen zelf vertwijfeld over zijn bestaan, rookt crack om die twijfel te dempen en wordt net op tijd gevonden door een van zijn leerlingen. Zeer ontroerend. Regie: Ryan Fleck. Met Dan Dunne. In: Kriterion, Amsterdam, Filmhuis, Den Haag. Half Nelson (2007) Scene uit film Foto: A-film A-Film

Dan Dunne is een leraar die zich tot het uiterste inzet voor de leerlingen van zijn zwarte klas, die hen echt iets probeert te leren over de sociale geschiedenis van Amerika, niet alleen wat in de schoolboekjes staat, en die daarbij ook nog de meisjes van het basketbalteam coacht. Hij is alleen zelf vertwijfeld over zijn bestaan, rookt crack om die twijfel te dempen en wordt net op tijd gevonden door een van zijn leerlingen. Zeer ontroerend.

Regie: Ryan Fleck. Met Dan Dunne. In: Kriterion, Amsterdam, Filmhuis, Den Haag.