`Flowers aast op Northern Rock`

Amsterdam. De koers van Northern Rock steeg gisteren met ruim 10 procent op de Londense effectenbeurs na geruchten dat de Amerikaanse investeerder JC Flowers een overname van de in problemen geraakte Britse hypotheekbank zou overwegen. Volgens zakenkrant Financial Times en persbureau Reuters zou Flowers 15 miljard pond (21,5 miljard euro) hebben ingezameld om de bank te kunnen kopen die door de kredietcrisis in grote problemen is gekomen. Flowers zou niet van plan zijn Northern Rock op te breken, maar in zijn geheel willen voortzetten. Spaarders stonden drie weken geleden in de rij voor de bankfilialen van Northern Rock om hun spaartegoeden op te vragen. De bank werd geholpen door een toezegging van minister van Financiën Alistair Darling dat de Britse overheid garant staat voor spaartegoeden tot 31.700 pond. Northern Rock wil de belangstelling van Flowers niet bevestigen.