EU keurt fusie tussen Sony en BMG opnieuw goed

Rotterdam. Ook na een tweede analyse geeft de Europese Commissie haar goedkeuring aan de fusie tussen de muziekmaatschappijen van Sony en het Duitse Bertelsmann. Het fusiebedrijf Sony BMG belemmert de concurrentie in de EU niet. Dat heeft de Europese Commissie gisteren bekendgemaakt. De Commissie keurde al in 2004 de fusie tussen de bedrijven goed. Maar na klachten van 2.500 concurrenten, verenigd onder de naam Impala, heeft het Europees Hof van Justitie dat besluit vorig jaar vernietigd. De rechters oordeelden dat de Commissie inschattingsfouten had gemaakt en onvoldoende bewijs had om de fusie goed te keuren. Begin dit jaar begon de Commissie een nieuwe analyse. Volgens eurocommissaris Kroes (Mededinging) was dit een van de meest grondige onderzoeken die de Commissie ooit heeft gedaan in een fusiezaak. Sony BMG is de op één na grootste muziekmaatschappij, met artiesten als Shakira, Elvis Presley en George Michael.