En verder

Grassendagen & kunst OudolfTijdens de Grassendagen bij Kwekerij Oudolf in Hummelo op zaterdag 6 en zondag 7 oktober is er een kunstproject georganiseerd rondom een ets van Han van Hagen. Fotograaf en dichter Leo Divendal schreef een gedicht bij deze ets en componiste Anette Kruisbrink schreef er vervolgens muziek bij die zal worden uitgevoerd.

Grassendagen Kwekerij Oudolf, 6/7 okt 10-16u Broekstraat 17, Hummelo. 031-438 11 20. Inl www.oudolf.com

Planten & PoëzieTuingoed Foltz in Meeden (Gr) staat op 6 en 7 oktober in het teken van Planten & Poëzie. Het hele weekend is er een Najaarsplantenmarkt, met veel aandacht voor nazomerbloeiers, grassen en wintergroene planten. Op zondagmiddag wordt op het tuingoed het poëziefestival Dichter bij Foltz gehouden met poëzievoordrachten en theater- en muziekoptredens. De Najaarsplantenmarkt is op beide dagen geopend van 10-17u. Dichter bij Foltz begint zondagmiddag om 13u.

Hereweg 346, 9651 AT Meeden (Gr). Inl 0598 635 000 & www.tuingoedfoltz.nl.

Workshops Elke zondagmiddag in oktober, november en december organiseert het Museum voor Communicatie de Hollandse Zondagen. Dertien weken lang bijzondere workshops, demonstraties, masterclasses en films met een typisch Nederlands tintje. Deelname is gratis. Bezoekers betalen alleen entree voor het museum.

Museum voor Communicatie, Den Haag. Elke zondag tussen 7 okt en 31 dec. Aanvang: 13u30 of 14u. Inl: 070-3307500; www.muscom.nl

Architectuur Elke tweede dinsdag van de maand staat tijdens de nieuwe reeks Architectuur documentaire avonden in het Lindenbergtheater een Nederlandse architect centraal. De avond begint met een inleiding door de documentairemaker of een deskundige gevolgd door de documentaire en een nagesprek. Op 9 okt (20u): Algemene inleiding over de relatie tussen architectuur en film. Met o.a. documentaire over Carel Weeber & Neutelings Riedijk Architecten. Spreker: Jort den Hollander

Lindenbergtheater, Ridderstraat 23, Nijmegen. Entree: €5 passe-partout 8 avonden €35. Res: 024-3273737. Inl: www.architectuurcentrumnijmegen.nl

Architectuurfilm Het Architectuur Film Festival Rotterdam wordt van 11 t/m 14 oktober gehouden in Rotterdam. Op het programma in 3 dagen ruim 50 architectuur- en stadsfilms. Samen scheppen ze een beeld van de invloeden die architectuur heeft op maatschappelijke vraagstukken. Naast films, zijn er ook regisseurs en sprekers uit binnen- en buitenland.

Inl: www.affr.nl