Edison Vloeimans en Brecker

HILVERSUM, 4 okt. Eric Vloeimans, Michael Brecker, Silje Nergaard, Wende Snijders en Weather Report hebben een Edison Jazz/World Award 2007 gewonnen. Dat heeft de Edison Stichting vandaag bekendgemaakt. De prijzen worden op 6 november uitgereikt tijdens het Edison Jazz/World Music Awards gala in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Eric Vloeimans wint de Edison in de categorie `Jazz Nationaal` voor zijn album Gatecrashin`. Michael Brecker ontvangt een Edison in de categorie `Jazz Internationaal`. De Noorse zangeres Silje Nergaard ontvangt de prijs in de nieuwe categorie `Jazz Vocaal` voor het album Darkness Out Of Blue. Wende Snijders krijgt haar tweede Edison, dit keer in de categorie `World`, voor haar album La Fille Noyee. De dvd Live at Montreux 1976 van Weather Report wordt beloond in de categorie `dvd`.