David Röell Prijs voor Barbara Visser

AMSTERDAM, 4 okt. Kunstenares Barbara Visser krijgt de David Röell Prijs 2007. De prijs is haar toegekend voor haar ”eigenzinnige en consistente” oeuvre, meldte het Prins Bernhard Cultuurfonds. Barbara Visser (Haarlem 1966) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Van Eyck Academie in Maastricht. Sinds 1992 exposeert zij in binnen- als buitenland. Visser maakt foto- en videowerken. De David Röell Prijs wordt sinds 1963 eens in de drie jaar uitgereikt aan een in Nederland wonende kunstenaar die zich in de beeldende kunst buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt. De naamgever jhr. D.C. Röell was hoofddirecteur van het Rijksmuseum en bestuurslid van bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Visser ontvangt de prijs, een bedrag van 50.000 euro, op 2 november in Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam.