Azur en Asmar

Azur en Asmar Michel Ocelot maakte een animatiefilm met personages in de klare lijn en een rijke en zorgvuldige stilering van de achtergrond. Azur en Asmar gaat over de vriendschap tussen een blank jongetje en een Moors jongetje, en als ze later trouwen doen ze dat, etnisch gesproken, ook kruiselings. ,,Dit is de oplossing van de toekomst’’, zegt het nar-achtige personage Crapoux, Tegenover het Disney- en Pixar-animatiegeweld stelt Ocelot in zijn eerste 3D-film weldadige kalmte. Azur en Asmar (Azur et Asmar). Regie: Michel Ocelot.In: 14 bioscopen. Azur et Asmar

Michel Ocelot maakte een animatiefilm met personages in de klare lijn en een rijke en zorgvuldige stilering van de achtergrond. Azur en Asmar gaat over de vriendschap tussen een blank jongetje en een Moors jongetje, en als ze later trouwen doen ze dat, etnisch gesproken, ook kruiselings.

,,Dit is de oplossing van de toekomst’’, zegt het nar-achtige personage Crapoux, Tegenover het Disney- en Pixar-animatiegeweld stelt Ocelot in zijn eerste 3D-film weldadige kalmte.

Azur en Asmar (Azur et Asmar). Regie: Michel Ocelot.In: 14 bioscopen.