Australië: NL wil uit Uruzgan

Australië gaat honderden extra militairen naar de Afghaanse provincie Uruzgan sturen. Dat meldt de krant The Australian vandaag. Het aantal extra Australische troepen hangt volgens het dagblad af van het aantal militairen dat Nederland gaat terugtrekken. Volgens The Australian werkt het Nederlandse kabinet aan een voorstel tot een „gedeeltelijke terugtrekking”. Binnenkort moet Nederland beslissen over de voortzetting van de missie in Uruzgan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het bericht niet bevestigen. Gisteravond toonde het NOS Journaal beelden van vuurgevechten tussen Talibaan en Nederlandse militairen. Ook scherpte Defensie de regels aan waaronder journalisten mogen werken in Kamp Holland, vanwege een bericht van BNR Nieuwsradio, dat gevoelige informatie zou bevatten. (NRC)

Bekijk de beelden uit Uruzgan op nos.nl/nosjournaal