Zomercollectie Viktor & Rolf is ode aan de pierrot

Zomercollectie Viktor & Rolf is ode aan de pierrot Parijs, 3 okt. Parijs, 3 okt. Het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf toonde gisteren, in aanwezigheid van onder anderen prinses Mabel, de zomercollectie voor 2008 in Parijs. Zij toonden vooral creaties uit de wereld van de pantomime. Viktor & Rolf brachten een ode aan Pinokkio, maar ook aan Pierrot en aan de onlangs overleden Franse mime-speler Marcel Marceau. Symbolen als de viool, de ruit en de roos waren terug te vinden in zachte pastels. Wijde colberts en extreem wijde witte pantalons deden denken aan de kleding van de Pierrot. Klapstuk was een lange roze jas met enorme kraag en twee violen op de schouder. De zanger Herman van Veen, die het duo toevallig in Parijs had ontmoet en was uitgenodigd, vond het prachtig: „Wat zij maken is verfijnde melancholie.” (ANP, Foto Reuters) A model presents a creation by Dutch designers Viktor and Rolf as part of their Spring/Summer 2008 ready-to-wear fashion collection in Paris, October 2, 2007. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE) REUTERS