what’s next • non-issueswhat’s next • non-issues

Nederlandse zussen roddelen over liefde

‘De band tussen Nederlandse zussen is heel sterk. Zo beschouwt tachtig procent van de Nederlandse vrouwen haar zus als vriendin of beste vriendin. Samen eten en winkelen zijn dé twee favoriete bezigheden van zussen. Dit blijkt uit het Grand’Italia Sorelle Onderzoek onder 3000 sorelle, ofwel zussen in het Italiaans. Ook roddelen de bloedverwanten graag met elkaar over mannen en de liefde. Roddelen óver iemands zus wordt echter door bijna alle zussen niet getolereerd. [...] Het kan natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn zijn in zussenland. Niets is menselijker dan jaloezie en dat is dan ook voldoende aanwezig bij sorelle. Vooral het uiterlijk is bij Nederlandse zussen reden voor afgunst. Zoals wanneer de ene zus de gok van vader heeft geërfd, terwijl de ander het subtiele wipneusje van moeder meekreeg. [...] Grand’Italia heeft als boegbeeld vier Italiaanse zussen. Deze zussen eten regelmatig samen en delen lief en leed tijdens hun etentjes. De Italiaanse fabrikant van pasta en pastasauzen was daarom nieuwsgierig naar hoe het gesteld is met de Nederlandse zussenrelaties.’ (Letterlijke tekst persbericht van Grand’Italia)

We stofzuigen het liefst met Fransje

‘De gemiddelde Nederlander loopt in zijn leven ruim twee jaar met een stofzuiger door het huis, vooral in de woonkamer. Dat blijkt uit een groot consumentenonderzoek naar vloeronderhoud, uitgevoerd in opdracht van stofzuigerfabrikant Hoover. De komst van bezoek is voor ruim de helft van de Nederlanders een reden om eens extra te stofzuigen. En – opmerkelijk – in meer dan een kwart van de huishoudens leidt schoonmaken wel eens tot ruzie. [...] Gelukkig is stofzuigen voor heel wat mensen een vrolijke gebeurtenis. Los van het feit dat stofzuigen als het minst vervelende schoonmaakklusje wordt beschouwd, heeft ruim één op de vijf Nederlanders muziek aan staan tijdens het stofzuigen; jongeren wat vaker dan ouderen. Muziek werkt blijkbaar motiverend, want men geeft het stofzuigen niet graag uit handen, zelfs als daarvoor een bekende Nederlander op bezoek zou komen. Degenen die er wél wat in zien, krijgen daarbij overigens het liefst Frans Bauer over de vloer. De Brabantse zanger is ook het populairst wanneer wordt gevraagd bij welke bekende Nederlander men wel eens zou willen stofzuigen.’ (Letterlijke tekst van persbericht van Candy Hoover Nederland)

Denk daar eens over na op Dierendag

‘Iedere dierenarts kent ze wel: honden en katten die zo zwaar is dat zij niet of nauwelijks kunnen lopen. Met dierendag in aantocht, lopen onze huisdieren grote kans ‘verwend’ te worden door hun eigenaren. Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op de 3 honden overgewicht heeft en dat 12 % zelfs obese is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de helft van de eigenaren van deze honden met overgewicht niet bewust is van deze situatie. [...] De helft van de hondeneigenaren ziet niet dat hun dier te zwaar is. Realistisch inzicht in de situatie is essentieel voor het welslagen van afslankprogramma’s. Bij dierenartsenpraktijken verschilt de aanpak. Zo is in de ene praktijk de dierenarts degene die de eigenaar wijst op het te hoge gewicht van hun dier; bij de andere praktijk is het juist de paraveterinair. Bij sommige dierenartsen bestaat een gêne om overgewicht aan te kaarten. Ander beletsel is dat sommige cliënten zich niet laten sturen, wat kan leiden tot verstoorde relaties.’ (Letterlijke tekst persbericht van Roman House Publishers)