Veel laaghangende bewolking

Hoewel de luchtdruk aan de hoge kant is, blijft zonnig weer de komende dagen uit. In deze tijd van het jaar kunnen mist en laaghangende bewolking, die in de nacht zijn ontstaan, overdag steeds moeilijker oplossen door de afnemende kracht van de zon en de lagere zonnestand. Het blijft wel zacht.

Ook komende nacht is het niet koud met minimumtemperaturen tussen 10 en 14 graden. In het noorden en noordoosten valt nog af en toe lichte regen. De rest van het land krijgt al snel met mist te maken. Morgenochtend kan vooral in Groningen, Friesland en Drenthe nog steeds een beetje regen of motregen vallen. Verder zal het grijs, nevelig en regionaal mistig zijn.

’s Middags klaart het wat op, zodat de zon zich af en toe zal laten zien. Alleen ten noorden van de grote rivieren blijft het waarschijnlijk overwegend bewolkt en vooral daar kunnen in de middag nog enkele buien vallen. Het wordt maximaal 16 tot 18 graden met een matige westelijke wind, rond kracht 3.

Vrijdag is het vrijwel overal droog en ook dan zal het eerst mistig en (sterk) nevelig zijn. ’s Middags doet de zon weer pogingen om door te breken. Opnieuw maken de zuidelijke provincies de grootste kans op brede opklaringen. Het wordt rond 17 graden met weinig wind. In het weekeinde breekt de zon iets vaker door.