Rangers op gelijke hoogte met Barça

FC Barcelona en Arsenal hebben gisteravond ook hun tweede wedstrijd in de Champions League gewonnen. Arsenal versloeg Steaua in Boekarest met 1-0 door een laat doelpunt van de Nederlander Robin van Persie. Barça rekende in Duitsland af met VfB Stuttgart: 0-2.

Glasgow Rangers zorgde voor de grootste verrassing, door in Frankrijk Olympique Lyon met 3-0 te verslaan. Oud-PSV’er DaMarcus Beasley was een van de uitblinkers bij de Schotse ploeg. Manchester United won op Old Trafford met 1-0 van AS Roma, dankzij een doelpunt van Wayne Rooney.

In groep E is Glasgow Rangers dé sensatie. Na de zege op Stuttgart, verrasten de Schotten nu Olympique Lyon, in het Stade de Gerland. De thuisclub viel aan, de bezoekers scoorden. Halverwege stond het 0-1 door een treffer van Lee McCulloch, die onlangs als international in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk ook al een groot succes boekte op Franse bodem. Hij kopte raak na een hoekschop van Beasley. Juninho was dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap belandde vlak voor rust tegen de lat. Dat was het belangrijkste wapenfeit van de Fransen. Zij liepen er al snel in de tweede helft moedeloos bij, door de eigen onmacht in de afwerking en het effectieve Schotse countervoetbal. Daniel Cousin en Beasley beslisten de wedstrijd binnen tien minuten.

Glasgow Rangers is met FC Barcelona nu lijstaanvoerder. Frank Rijkaard zag zijn team, met Ronaldinho terug in de basis, in Duitsland met 2-0 winnen van Stuttgart. Aanvoerder Carles Puyol moest Lionel Messi en Thierry Henry te hulp snellen voor het verdiende openingsdoelpunt. Messi bepaalde de eindstand op 0-2.

Arsenal schreef de tweede zege bij, maar moest daar in Roemenië tegen Steaua Boekarest lang op wachten. Van Persie besliste de wedstrijd. Hij schoot een kwartier voor tijd hoog raak op aangeven van Emmanuel Adebayor.

Sevilla (groep H) maakte een einde aan een negatieve reeks. Na drie nederlagen (Arsenal en twee competitieduels) won de ploeg met 4-2 van Slavia Praag. Binnen een uur was het beslist, door Frédéric Kanouté, Luis Fabiano en Julien Escudé. De Franse oud-Ajacied vormde met Khalid Boulahrouz het hart van de defensie. Ook oud-PSV’er Arouna Koné scoorde, als invaller voor Sevilla. (ANP)