Radio Voorkeur

NPS Kunststof. Kunstverzamelaar, schrijver en oprichter van de stichting Art AIDS Han Nefkens woont al meer dan dertig jaar niet meer in Nederland. Hij heeft een indrukwekkende verzameling kunst opgebouwd, waarvan delen nu te zien zijn in het Centraal Museum in Utrecht en in Boymans van Beuningen in Rotterdam. In 1995 schreef hij het autobiografisch getinte Bloedverwanten, over twee broers, die beiden hiv-besmet zijn. Radio1, 19.00-20.00u. Website: www.nps.nl/kunststof

De Avonden. Gesprek met architectuurhistoricus Max van Rooy, schrijver van Het verhaal van de architectuur. Hoe komt het dat er in Nederland zoveel architectonische parels zijn te vinden, maar dat ons land toch vaak zo lelijk oogt? En een gesprek met filmer Hans Fels over de vraag: hoe genezend kan kunst zijn? Radio6, 19.00-22.00u.

Hoe?Zo! Op alle vlakken zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de wetenschap. Medisch bioloog Ineke Klinge ontwikkelde GenderBasic, een programma dat man-vrouwverschillen integreert in alle stappen van het biomedisch onderzoek. Vanavond is zij te gast in Hoe?Zo! Radio5, 21.00-22.00u.