Praat-tv ‘Gesprek’ van start

Een talkshow over talkshows was gisteravond het eerste programma op de nieuwe praatzender Het Gesprek. Ruud Hendriks en Frits Barend, samen met uitgever Derk Sauer initiatiefnemers van de zender, spraken met presentatoren Paul Witteman, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk.

Het Gesprek werd gisteravond feestelijk gelanceerd in Paradiso in Amsterdam. De zender is te zien in een kleine 6 miljoen huishoudens. Het Gesprek zendt tot medio december van zeven tot twaalf uur ’s avonds uit op het kanaal van winkelkanaal LiveShop. Dat is een tijdelijke oplossing, aldus Hendriks. „Wij kunnen nu in alle rust werken aan onze permanente distributie.” De praatzender is verder te zien via internet, digitale tv van UPC en CAIW en internettelevisie van KPN.

Het Gesprek zendt vier uur per dag praatprogramma’s uit. De rest van de dag worden de interviews herhaald. De avond begint met het programma Spraakmakers. Wisselende gespreksleiders – deze week Jan Marijnissen, Huub Stapel en Anita Witzier – praten met een gast van hun keuze. Daarna volgt een thematisch uur over onder meer kunst, media en muziek. Gisteravond was er een gesprek tussen de schrijvers Kluun en Harry Mulisch. Om negen uur volgt Het Gesprek van de Dag. Gisteravond sprak Sven Kockelman een uur met minister Verhagen (CDA, Buitenlandse Zaken). Het laatste uur is thematisch.