Plan Holleeder gaat niet door

De mediastrategie van Willem Holleeder heeft zich gisteren tegen hem gekeerd. De Heinekenontvoerder, die terechtstaat in Amsterdam, wilde aan het dossier een selectie van gesprekken toevoegen die waren opgenomen in de keuken van vastgoedhandelaar Willem Endstra. Het gaat om twee uur opnamen die Holleeder maandag aan de rechtbank gaf. Daaruit zou blijken dat Endstra, die met de politie sprak over afpersing door Holleeder, onbetrouwbaar is. Maar Nova bleek maandag via de verdachte te beschikken over bijna vijftig uur opnamemateriaal. Het verzoek van Holleeder om desondanks slechts twee uur in de rechtszaal af te luisteren, viel slecht bij de rechtbank. „Achteraf bezien is het misschien een domme actie geweest”, stelde rechtbankvoorzitter R. Verpalen. „We willen kunnen beoordelen of de selectie van het materiaal representatief is en dat kan niet als u (ons) niet al het materiaal geeft.” Het verzoek werd afgewezen. (NRC)