Overige films

Mona Lisa Smile (Mike Newell, 2003, VS). Genuanceerd maar middelmatig drama van de regisseur van Four Weddings and a Funeral en Donnie Brasco is vooral bedoeld om Julia Roberts te laten excelleren in een ernstige en wijze rol. Als jonge kunsthistorica probeert ze beweging te krijgen in de muurvaste rolpatronen van de Amerikaanse jaren vijftig. Ze kiest daarvoor een uitermate elitaire school voor jongvolwassen vrouwen. Met Kirsten Dunst, Julia Stiles en Maggie Gyllenhaal. Mogelijk niet door RTL uit te zenden aftiteling vertoont veelzeggend archiefmateriaal uit de jaren vijftig. RTL5, 20.30-22.40u.

Where the Heart Is (Matt Williams, 2000, VS). Bioscoopdebuut van tv-producent van The Cosby Show en Roseanne is vluchtige tragikomedie waarin Natalie Portman, op haar vijfde in de steek gelaten door een drankzuchtige moeder en tien jaar later hoogzwanger achtergelaten door de verwekker, een eigen disfunctionele familie samenstelt. BBC1, 0.55-2.45u.