Onlinebeurs kaartjes popconcert

Mojo, de grootste organisator van popconcerten in Nederland, is een onlinemarktplaats voor concertkaarten begonnen. Op www.livenation.nl kunnen muziekfans concertkaarten van andere fans kopen of te koop aanbieden.

De website is een Nederlandse variant van het bestaande livenation.com, de site van het moederbedrijf van Mojo. Op het Nederlandse webplatform kunnen de tickets worden aangeboden tegen een vast bedrag of per opbod worden verkocht via een veiling.

Mojo probeerde afgelopen jaren tevergeefs de zwarte handel in concertkaartjes te bestrijden. Zo werden meerdere rechtszaken tegen bureaus die kaartjes tegen woekerprijzen aanbieden verloren. „We kunnen de doorverkoop van kaartjes via internet niet tegengaan. Op dit eigen platform kunnen we de echtheid van kaartjes tenminste garanderen en willen we zwarthandelaren uitsluiten”, zegt een woordvoerder van Mojo.

Bezoekers kunnen na registratie maximaal vier kaartjes te koop aan bieden. Daarnaast wordt de originele verkoopprijs van elk kaartje vermeld. Mojo hoopt dat op deze manier de online kaartenbeurs niet aantrekkelijk is voor zwarthandelaren. Mojo strijdt voor strengere wetgeving tegen het verhandelen van concertkaartjes. De SP en het CDA dienen nog deze maand een wetsvoorstel in tegen de zwarte handel.