Narrige pubers

Het lijk erop dat productiemaatschappij Shooting Star de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Na Afblijven! Is nu ook de jeugdfilm Timboektoe buiten de gebaande paden van de diverse fondsen gefinancierd. Dat is knap en wekt de sympathie op in een van subsidies aan elkaar hangende sector die zichzelf graag als industrie afficheert. In samenwerking met de multimediale uitgeverij Foreign Media Group heeft de producent zich op de immens populaire boeken van Carry Slee gestort.

De meisjesmarkt wordt kennelijk groot genoeg geacht om het speelfilmdebuut van Shooting Star producent Dave Schram in 104 bioscopen uit te brengen. En het zou nog wel eens kunnen lukken ook. Schram houdt de vaart er flink in, zodat de fouten en foutjes in de film niemand hoeven op te vallen.

De hoofdpersoon is Isa, die door haar impulsieve ouders met haar broer van de middelbare school wordt gehaald om in Frankrijk een nieuw leven op te bouwen. De ouders hebben een camping gekocht, die ze Timboektoe noemen. Het is een typische Slee-constellatie: narrige pubers, persoonlijke en sociale problemen met grote grepen bij elkaar gezet. Timboektoe drijft op vaart en pret, niet op diepgang.

Timboektoe. Regie: Dave Schram. Met: Marcel Hensema, Geza Weisz. In: 102 bioscopen.