Mojo komt met online handel

. Mojo, met afstand de grootste organisator van popconcerten in Nederland, is een eigen online marktplaats voor concertkaarten begonnen. Op www.livenation.nl kunnen muziekfans concertkaarten van andere fans kopen of zelf te koop aanbieden. De website is een Nederlandse variant van het bestaande livenation.com, de site van het moederbedrijf van Mojo. Op het nieuwe Nederlandse webplatform kunnen de tickets worden aangeboden tegen een vast bedrag of per opbod worden verkocht via een veiling. Volgens Mojo garandeert het systeem de echtheid van de kaarten die worden aangeboden. Fans die kaarten willen verkopen of kopen, moeten zich eerst registreren.

Eerder dit jaar riep de SP op tot maatregelen tegen online handel in concertkaarten omdat die vaak tot problemen leidt. Veel commerciële websites die op grote schaal kaarten opkopen, vragen vervolgens woekerprijzen voor die kaartjes. (NRC)