Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

Houten hifi

Kersenhouten headset
Kersenhouten headset

Koptelefoonfabrikanten hebben allerlei technische trucs uitgehaald om de mobiele geluidservaring te verbeteren. Denk aan de luxe oortjes met driedubbele speakers aan elke kant, ruis onderdrukkende koptelefoons met antigeluid en headsets met vibrerende oorkappen. Audio-Technica, een Japanse fabrikant van professionele audioapparatuur, zoekt het in een andere, ouderwetse oplossing: hout. Net zoals speakerfabrikanten ook vaak voor hout kiezen, omdat het beter met geluidstrillingen zou omgaan dan kunststoffen. De schelpen van de ATH-ESW9 koptelefoon zijn gemaakt van Hokkaido kersenhout, vermoedelijk afkomstig van het Noord-Japanse eiland Hokkaido.

Die exclusieve materiaalkeuze leidt tot een perfecte weergave (5 tot 35.000 Hz), een gewicht van 170 gram een prijskaartje van 369 dollar.

Marc Hijink

Kijk voor meer hifi-nieuws op nrc.nl/hebben