Hifi headset met houten schelp

audio_technica_headphones.jpgKoptelefoonfabrikanten hebben allerlei technische trucs uitgehaald om  de mobiele geluidservaring te verbeteren. Denk aan de luxe oortjes met driedubbele speakers aan elke kant,  ruisonderdrukkende oortjes en headsets met vibrerende oorkappen.

Audio-Technica, een Japanse fabrikant van professionele audioapparatuur, zoekt het  in een andere,  ouderwetse  oplossing:  hout. Net zoals speakerfabrikanten  ook vaak voor hout kiezen, omdat  het beter met geluidstrillingen zou  omgaan dan kunststoffen. De schelpen van de ATH-ESW9 koptelefoon  zijn gemaakt van Hokkaido kersenhout, vermoedelijk afkomstig van  het Noord-Japanse eiland Hokkaido (kan ook een hondenras zijn, overigens).
Die exclusieve materiaalkeuze  leidt tot een perfecte weergave (5 tot  35.000 Hz), een gewicht van 170  gram een prijskaartje van 369 dollar.

    • Marc Hijink