Eiffeltoren

Na Los Angeles (Rush Hour, 1998) en Hongkong (Rush Hour 2, 2001) belanden martial arts-ster Jackie Chan en komiek Chris Tucker nu in Parijs. Ze gaan er op zoek naar de getuige die de namen bezit van de geheime leiders van de Chinese maffia. Ze komen terecht in de Moulin Rouge, scheuren door motoren achtervolgd in een taxi en eindigen vanzelfsprekend op de Eiffeltoren voor het slotgevecht. Al tien jaar is de Rush Hour-franchise uitermate succesvol. Je weet wat je krijgt: grappen van Tucker, actie met Chan, exotische locaties en sexy tegenspeelsters. Er zitten een paar dialogen in de film die je als `kritisch` zou kunnen omschrijven, zoals de taxichauffeur die Amerikanen haat, n mag uitroepen: `I will never know what it is to be an American, what it is to kill for no reason`.

Rush Hour 3. Regie: Brett Ratner. In: 80 bioscopen.