Strookje s.v.p. inleveren bij VS-patrouille

Strookje s.v.p. inleveren bij VS-patrouille Bagram. Twee van de twaalf meest gezochte mannen in Oost-Afghanistan hebben nog geen gezicht, zo blijkt uit de nieuwste poster van het Amerikaanse leger. Het materiaal is sinds het weekeinde op grote schaal verspreid in het gevaarlijke gebied om burgers te bewegen in actie te komen en de criminelen of terroristen, zoals de Amerikaanse legerleiding hen noemt, aan te geven bij de autoriteiten. Tegen beloning. Een goede tip kan tussen de 20.000 en 200.000 dollar opleveren. Burgers kunnen zwijgend hun hulp aanbieden, ze hoeven enkel het strookje van de poster te scheuren en in te leveren bij een langslopende patrouille. Een beetje jammer van de tikfouten: op het strookje staat solder en niet soldier en terrorits in plaats van terrorists. Onbenullige kleinigheid in een oorlog. De twaalf meest gezochte mannen zijn volgens deze poster net als misdadigers op de vlucht voor de FBI; ze houden zich schuil en het moorden gaat door. De twaalf zijn volgens de legerleiding regionale leiders van Al-Qaeda of Talibaan en verantwoordelijk voor bermbommen en zelfmoordaanslagen. „Burgers moeten weten dat het om bad guys gaat”, zegt de Amerikaanse legerwoordvoerder Chris Belcher. De legerleiding heeft behalve posters ook veel grote billboards van de afbeeldingen voorzien. Foto AP/Amerikaanse leger This photo released by the U.S. military on Sunday, Sept. 30, 2007, shows pictures of 12 wanted Taliban and al-Qaida leaders. The U.S. military has launched a new "Most Wanted" campaign offering rewards of up to US$200,000 for information leading to the capture of the dozen leaders. (AP Photo/U.S. Military) poster affiche Associated Press

Twee van de twaalf meest gezochte mannen in Oost-Afghanistan hebben nog geen gezicht, zo blijkt uit de nieuwste poster van het Amerikaanse leger. Het materiaal is sinds het weekeinde op grote schaal verspreid in het gevaarlijke gebied om burgers te bewegen in actie te komen en de criminelen of terroristen, zoals de Amerikaanse legerleiding hen noemt, aan te geven bij de autoriteiten. Tegen beloning. Een goede tip kan tussen de 20.000 en 200.000 dollar opleveren.

Burgers kunnen zwijgend hun hulp aanbieden, ze hoeven enkel het strookje van de poster te scheuren en in te leveren bij een langslopende patrouille. Een beetje jammer van de tikfouten: op het strookje staat solder en niet soldier en terrorits in plaats van terrorists. Onbenullige kleinigheid in een oorlog.

De twaalf meest gezochte mannen zijn volgens deze poster net als misdadigers op de vlucht voor de FBI; ze houden zich schuil en het moorden gaat door. De twaalf zijn volgens de legerleiding regionale leiders van Al-Qaeda of Talibaan en verantwoordelijk voor bermbommen en zelfmoordaanslagen. „Burgers moeten weten dat het om bad guys gaat”, zegt de Amerikaanse legerwoordvoerder Chris Belcher.

De legerleiding heeft behalve posters ook veel grote billboards van de afbeeldingen voorzien.