Stefan Schumacher had verdacht bloed

STUTTGART, 2 okt. Een dag na het winnen van zijn bronzen medaille bij de WK op de weg is de Duitse wielrenner Stefan Schumacher in opspraak geraakt. Bij een onaangekondigde dopingtest op de dinsdag voor de WK-race in Stuttgart zijn bij de renner opvallende bloedwaarden geconstateerd. ”Bij meerdere parameters zijn afwijkende waarden geconstateerd”, deelde de Duitse wielerbond BRD gisteren mee. Volgens de Duitse bond is er echter geen sprake van doping. De resultaten van nieuwe tests wezen volgens de BRD in de richting van een diarree-aanval. ”Alle geconstateerde waarden lagen nog onder grenswaarden van de internationale wielrenunie UCI, waardoor een startverbod niet overwogen is”, meldde de BRD in een verklaring. De 26-jarige renner heeft inmiddels zelf ook om een nieuw onderzoek gevraagd om een verklaring voor de afwijkende waarden te vinden.