Poel, Anne-Marie van der

Laat ze niet verstoffen, verstop ze! boekenkast

Boeken op reis

www.bookcrossing.nl

Staan er al jaren boeken die je niet gaat lezen in je kast te verstoffen? In plaats van ze voor een habbekrats naar De Slegte te brengen, kun je er iets veel leukers mee doen. Op www.bookcrossing.com, dat sinds 2001 bestaat, kun je je gratis registreren als lid van BookCrossing: een wereldwijd netwerk van mensen die hun boeken achterlaten op openbare plekken. Via een code in het boek, die de vinder ervan moet invullen op de site, wordt bijgehouden welke weg de boeken afleggen. Op bookcrossing.nl staat een goede Nederlandstalige handleiding. Vraag een code aan, print een etiket en verzin een originele plek om je boek achter te laten. Je kunt je boek ook neerleggen op een Officiële BookCrossing Zone, een plek waar meer BookCrossers hun boeken achterlaten. Het voordeel is dat je direct en gratis een boek kunt meenemen van een andere ‘bookcrosser’. (AvdP)

Met bijdragen van Eline Bergmans, Anne-Marie van der Poel en Irene de Vette