Pinot noir op weg naar de vergisting

Pinot noir op weg naar de vergisting Napa, 2 okt. De druivenoogst in het bekendste wijngebied van de Verenigde Staten, Napa, is in volle gang. Bij de Artesa Winery loopt het sap van de geperste pinot noir-druiven via een filter in een tank waar het vergistingsproces plaatsvindt. Bij de vergisting wordt suiker omgezet in alcohol. Pinot noir – de druif waarvan de meeste rode Bourgogne is gemaakt – heeft in de Verenigde Staten snel aan populariteit gewonnen door de film Sideways, waarin een van de hoofdpersonen idolaat is van wijn van deze druivensoort. Pinot noir geldt als een lastiger druif om te verbouwen dan bijvoorbeeld merlot of cabernet sauvignon. In Napa zijn de verwachtingen voor de kwaliteit van de oogst dit jaar hooggespannen. Foto AFP Pinot Noir is filtered into a fermenting tank at Artesa Winery 01 October 2007 in Napa, California. Wineries in the Napa Valley are in the midst of harvesting their 2007 crop, a year that many are predicting will be a stellar vintage. Justin Sullivan/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP