Palestijnse families beschoten

Palestijnse families beschoten erez. Het Israëlische leger heeft het vuur geopend op familieleden van 57 Palestijnse gevangen die gisteren werden vrijgelaten. De familieleden stonden bij de grenspost Erez te wachten, maar kwamen volgens het Israëlische leger te dicht bij het niemandsland dat de Gazastrook scheidt van Israël. Daarop werd vanuit wachttorens geschoten. Een veertienjarige jongen raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Foto AFP Palestinians run for cover after Israeli troops opened fire toward them, while waiting for released relatives from Israeli prisons, at the Erez crossing, northern Gaza Strip, 01 October 2007. Two people including a child were wounded when Israeli troops opened fire toward hundreds of Palestinians gathered at the crossing in order to separate them, according to medical sources and witnesses. Israel was to release 87 Palestinian prisoners today as a goodwill gesture to president Mahmud Abbas during the Muslim holy month of Ramadan and ahead of a US-sponsored peace conference. Buses carrying the prisoners, all men and two minors among them, were due to drive out of Ketziot prison in southern Israel around 0430 GMT towards checkpoints with the occupied West Bank and Hamas-ruled Gaza Strip. AFP PHOTO/MAHMUD HAMS AFP